Edirne sohbet
Edirne sohbet Batı sınırımızda ve marmara bölgemizde bulunan Edirne ilindeki dostlarımızın biraraya geldiği en güzel sohbet sitesi dir. Biz Edirneliyiz be kızanım her geleni kolumuza her gideni kafamıza takmayız. Diyen sohbet eden dostlarımız her yaştan 18 yasini doldurmuş olmak sartiyla bir araya gelerek sohbet ediyor. Herkes diyor ki “sen farklısın.” Dostum biz Edirneliyiz sende haklısın. Diyorsanız www.sohbetiyi.org sohbetin adresi tam da senin için.
Eğer cool bir Edirneli olmak isterseniz etkisi ve derecesi ne olursa olsun her konuya “Nağabayım” cevabı verebiliyorsaniz. Edirneli birçok arkadaşınızın olacağı sohbet platformu arasında en kaliteli sohbet, yalansiz sohbet için sohbetiyi de buluşalım.
Edirne sohbet
Edirneli olan sohbetci dostlar diyorki; Biz Edirneliyiz 22 Herşey Buradan Başlar. İlk Başkent İse Burası. İlk Adım Buradan Başlar Bilader!!! Ben bilmediğim bir konu üzerine çok yorum yapmıyorum. Yanlis yazmaktan korkarım, incitmek istemem bilmeden kimseyi. O yuzden Edirneli olmasanız bile bizler mesafeleri yalansiz sohbet, sohbetin adresin de sildik.
Edirneli olmak demek birine “Gel gel Edirneye, cigerciye gideriz” lafini bikmadan söylemektir. Cigeride ne çok severim. Bakın Biz Edirneliyiz be özledikmi burnumuzun direği sızlar beyaaa diyen bir sohbetci Edirne hakkında sohbetiyi de nasıl bilgiler verdi…
Edirne hakkında bilgi
Makalemizin başında da dediğimiz gibi Marmara bölgemizde bulunan Edirne, Konum olarak bulunduğu yerde Bulgaristan ve Yunanistan ile sınır komşusudur. Yunanistan ile sınırı çizen Meriç Nehridir. Diye anlatarak söze başladı sohbet eden. Sehirde yüksekti beşyüz metreyi gecmediginden dağ bulunmamaktaymis. 1365 – 1453 yılları arasında Osmanlı Devletinin başkenti olmuştur.
Edirne nesi meşhur
Meşhur Yemekleri; Acıbadem Kurabiyesi, Arnavut Ciğeri, Ayva Reçeli, Aşure, Badem Ezmesi, Bakla Çorbası, Beyaz Peynir, Bohça Böreği, Bulgur Çorbası, Bulgurlu Kol Böreği, Büryan, Bıldırcınlı Patlıcan, Ciğer Sarma,
Ciğer Tava, Damat Paçası, Deva-i Misk, Dilber Dudağı, Domatesli Umaç Çorbası, Düğün Çorbası, Edirne Dil Pastırması, Edirne Dili Kanepesi, Edirne Köftesi, Edirne Usulü Nohutlu Ekmek, Ekmek Kadayıfı, Elbasan Tava,
Etli Kapuska, Etli Marul Sarması, Fincan Böreği, Gaziler Helvası, Hardaliye, Kabak Böreği, Kara Kavurma, Katmerli Pazı Böreği, Keşan Köftesi, Kuskus, Lahana Salması, Lahana Turşusu, Mantı, Mamzana, Nohutlu Ekmek, Oturtma,
Peynir Tatlısı, Patlıcan Reçeli, Patlıcan Turşusu, Paça, Peynir Helvası (Höşmerim), Rumeli Beğendisi, Rumeli Paçası, Salata Sosu, Satır Köftesi, Sirkeli Turşu, Soğanlı Kapama, Suböreği, Süt Böreği, Tarhana Çorbası, Tatar Böreği, Tavşan Kapama, Un Helvası, Vişne Reçeli, Yanya Köftesi, Zerde, Çerkez Tavuğu, gibi birçok lezzetleriyle meşhur olan Edirne tarihi acidan da gezilecek birçok yere sahipmiş.
Edirnede neresi gezilir
Tarihi Yerleri; Ali Paşa Çarşısı, Ayşe Kadın Camii, Ayşe Kadın Kervansarayı, Bayezit Köprüsü, Bedesten, Beylerbeyi Camii, Bülbül Adası, Darülhadis, Darüttedris, Defterdar Camii, Edirne Saray-ı Hümayunu (Yeni Saray), Eski Cami, Eski Saray (Saray-ı Atik), Gazi Mihal Bey Camii, Gazi Mihal Köprüsü, Gülbaba Çamuru, Kadı Bedreddin Camii, Karaağaç, Lari Çelebi Camii, Mercan Deresi İçmeleri, Mezitbey Camii (Yeşil Cami), Muradiye Camii, Peykler Medresesi, Rüstem Paşa Kervansarayı, Saatli Medrese, Saray Köprüsü, Sarayiçi, Saraçhane Köprüsü, Selimiye Camii, Sitti Sultan Camii, Sokullu Hamamı, Söğütlük, Süleymaniye Camii, Tahtakale Hamamı, Taşhan, Uzun Köprü, Yıldırım Camii, Üç Şerefeli Cami, İkinci Bayezid Camii, Şah Melek Camii, Şeyh Çelebi Camii, Şule Çelebi Camii, Erdirneye geldiğinizde ziyaret listelerinin önünde yer alması gereken en güzel zenginlikmis. Tarihi açıdan görüyoruz ki birçok camii nam yapmış Edirnede.
Evet sevgili sohbetiyi ailesi üyesi sohbetci sohbet eden eksiğimiz kusurumuz var ise Edirneli dostlarımız affetsin. Bilmediğin kendi yorum zor gerçekten. Sizlerde Edirne sohbet için, güzel sohbet etmek için, kaliteli sohbetin adresi Yalansiz sohbet için sohbetiyi.org da buluşalım.